Ihonhoitokumppanisi

Mediskin kumppaninasi ihosi hoidossa

Ihon terveys ja hyvinvointi on tärkeä osa terveyttämme. Kaunis, heleä ja rakenteeltaan terve iho on arvostetuin ja tavoitelluin ulkonäön ominaisuus.

Oikein valitulla ja rakennetulla ihonhoito-ohjelmalla voidaan tutkitusti merkittävästi hidastaa ikääntymismuutosten ilmaantumista ja vähentää jo kehittyneitä muutoksia. Odotusten kannattaa kuitenkin olla realistisia.

Hyvällä ihon hoidolla voidaan saavuttaa tasainen ja heleä ihon sävy, ylläpitää ihon nuorekkuutta, vähentää juonteita ja ryppyjä sekä vähentää ihosyövän riskiä.

Ihon terveyteen voit vaikuttaa omilla elintavoillasi

Ihoa tulee suojata ihoa vaurioittavalta ja ikääntymismuutoksia lisäävältä auringon UV-säteilyltä. Keskeisin ihonhoitotuote onkin korkeakertoiminen auringonsuojavoide ja auringon valolta suojautuminen vaatetuksella. Keskipäivän aikaan auringon UV-säteily on voimakkaimmillaan, jolloin suojautuminen on tärkeintä. Solariumissa saatava UV-säteily vain vahingoittaa ihoa.

Tupakoinnin lopettaminen lisää myös ihon terveyttä. Tupakointi aiheuttaa ennenaikaista ihon ikääntymistä ja ryppyjen kehittymistä. Tupakan sisältämät myrkylliset aineet voivat tehdä ihosta kuiva ja elottoman.

Riittävä lepo ja nesteen nauttiminen antavat iholle mahdollisuuden uusiutua. Monipuolinen runsaasti kasviksia ja hyviä rasvoja sekä vähärasvaista proteiinia sisältävä ravinto on hyväksi myös ihon hyvinvoinnille. Pelkästään riittävä nesteen nauttiminen ei kuitenkaan riitä ihon kosteuttamiseen.

Ihonhoitotuotteet ja niiden valinta

Valitse päivittäiseen ihon hoitoon tuotteita, joiden tehosta on näyttöä. Kaikkien tuotteiden vaikuttavat aineet eivät pysty imeytymään ihoon, vaan jäävät ihon pintaan. Ihotuotteet tulee valita oman ihotyypin ja hoitotavoitteiden mukaisesti. Ihonhoidon ammattilainen voi auttaa sinua valitsemaan oikean tyyppisen ihonhoitovalmisteet. Ihon puhdistus kahdesti päivässä ja tehokas ihon kosteutus ovat ihon hoidon perusta.

Tehokkaampia ihon ikääntymismuutoksiin vaikuttavia aineita tai hoitoja voidaan liittää ihon kotihoitoon. Mikään tuote ei pysty hoitamaan kaikkia ikääntymismuutoksia, vaan hoito kannattaa alkuun suunnata merkittävimpään ihohuoleen. Omalle iholle sopivan tuotesarjan etsiminen on tärkeää. Hoitojen vaikutukset tulevat esiin pidemmän käytön myötä.

Haluamme olla luotettava asiantuntija kumppanisi kaikessa ihon terveyteesi liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä ihon hoitotarpeesi ja luodaan yksilöllinen ihonhoitosuunnitelma juuri sinulle. Mediskinillä on käytössään kliinisesti tutkittu, lääkäreiden kehittämä ihonhoitosarja NeoStrata.

Katriina Lehtinen, ihotautien erikoislääkäri

Mediskin Oy